Programma : Zet je onderneming op de kaart

Programma : Zet je onderneming op de kaart

Word beter vindbaar online, gun jezelf nieuwe klanten en zet je onderneming op de kaart.

Ben je zelfstandig ondernemer en net gestart met je bedrijf? Gefeliciteerd! Met jouw passie ga je doen waar je goed in bent. Lekker aan de slag met nieuwe klanten.

In deze eerste fase van je onderneming komt er veel op je af. Een website inrichten, administratie opzetten, een logo en visitekaartjes laten maken, en natuurlijk: hoe vind ik die leuke klanten?

Je gaat bezig met vragen als: Ben ik online goed vindbaar? Hoe krijg ik de techniek van mijn website onder de knie? Wat zou ik aan mijn zichtbaarheid moeten doen?

Misschien heb je hier al wat stappen in gezet. Of vraag je je af hoe je het voor elkaar krijgt. Misschien worstel je met de techniek van de website. Of zie je op tegen het schrijven van teksten voor de website. Of er zijn zomaar weer een paar weken voorbij zonder dat je een blog hebt geschreven. En eigenlijk zou je website iets meer van jezelf moeten uitstralen. Of vind je het lastig en weet je niet wat je moet posten op social media. En je doelgroep: wat voor taal spreekt die eigenlijk? Kloppen de teksten op mijn website?

Beter vindbaar, maar hoe?

Als moderne ondernemer is 'online' je etalage. Een website die beter vindbaar is, helpt je aan nieuwe klanten. Een steengoede website is essentieel voor je onderneming. Zonder zichtbaarheid en een goede vindbaarheid krijg je geen klanten.

Vaak is het een kwestie van kennis. De techniek van je website kan best wat complex zijn.

Een ander struikelblok kan een mentale zijn: "help, ik moet iets met bloggen" doet veel ondernemers bevriezen. Mijn ervaring is dat zelfstandig ondernemers helemaal niet zitten te wachten om aan de slag te gaan met online marketing. Het is ook wat eng om jezelf zo in de picture te zetten. Het liefst zou je je klanten op een natuurlijke manier binnenkrijgen.

Een derde aspect is tijd: het schiet er soms gewoon bij in. Je bent zo druk met je onderneming dat er aan het einde van de week geen tijd meer is voor het inrichten van je website, online marketing en een goede vindbaarheid.

Herkenbaar?

De oplossing is: weten wat je online moet doen om aan klanten te komen. Achter een goed draaiende onderneming zit namelijk een strategie die werkt.

Het goede nieuws: ik ga je helpen met een compleet programma om jezelf op de kaart te zetten, inclusief een steengoede website, kennis van techniek en online marketing.

Herken jij je in het volgende?

 • Je bent enthousiast van start gegaan met je onderneming.
 • Je bent heel druk met je onderneming en doet nog (te) veel zelf.
 • Je hebt misschien al een website laten bouwen, maar bent aan het worstelen met de techniek van je website.
 • Je hebt een aantal leuke klanten gehad, maar bent benieuwd hoe je nu aan nieuwe klanten komt.
 • Je wilt jezelf en misschien je gezin van een continu inkomen voorzien.
 • Je vraagt je af hoe je website beter vindbaar wordt?
 • Je hebt gehoord dat je 'iets' moet met online marketing, SEO, social media en vindbaarheid, maar weet niet precies wat?
 • Social media, bloggen en nieuwsbrieven voelt soms aan als een verplichting: je wilt je het liefst op een 'natuurlijke' manier laten zien.

Word beter vindbaar online en zet je onderneming op de kaart

In het programma help ik je met een steengoede website EN het inrichten van je online vindbaarheid en zichtbaarheid. Het programma brengt je in een stroomversnelling om je bedrijf goed op de kaart te zetten. Iets waar je anders jaren over zou doen.

In het programma geven we aan de hand van 10 thema's je bedrijf een goede start. Dit doen we samen (vandaar de 'we'): ik vind het belangrijk dat je als zelfstandig ondernemer ook de kennis en vaardigheden opdoet over je website, de techniek, online marketing, online vindbaarheid, etc. Alleen dan kun je het je eigen maken.

Website vindbaar maken

We leggen in het programma een grote focus op online vindbaarheid en zichtbaarheid. Alleen wanneer jouw website beter vindbaar is, zul je hoog in de organische zoekresultaten van Google eindigen. Door je website beter vindbaar te maken krijg je meer bezoekers op je pagina's. Bezoekers leiden tot leads. En leads leiden tot klanten. Dit noemen we online marketing. Het hele systeem richten we in het programma goed in.

Wat zichtbaarheid betreft kijken we naar jouw unieke positionering, waar je kansen liggen, wie je doelgroep is, en wat wel en niet bij je past. Op basis daarvan richten we je website in, van pagina's, diensten, taalgebruik, afbeeldingen, sfeer en imago.

Het programma is een totaalaanpak, van propositie, techniek tot online marketing. Te vaak worden deze thema's in een kleine onderneming los van elkaar, of helemaal niet, aangepakt. In het programma werken we vanuit principes, leggen we uit wat het belang is van de thema's én gaan we concreet en praktisch aan de slag.

Een steengoede website zit ook in het programma: in jouw huisstijl, gebaseerd op een succesformule. Je website krijgt een aanvullende verdieping met zoektermenonderzoek, landingspages en meer. Het komt allemaal aan bod in het programma.

Resultaat: Je bedrijf staat goed op de kaart, zodat jij lekker aan de slag kunt met klanten.

Het resultaat is dat je bedrijf beter vindbaar online is, goed op de kaart staat en je daadwerkelijk nieuwe klanten krijgt.

Voor wie is dit programma bedoeld? Voor iedere zelfstandig ondernemer die een dienst verkoopt. Met name coaches, trainers, schrijvers, adviseurs en andere 'online' ondernemers.

Nu denk je misschien: "Dit is de zoveelste online cursus. Wat gaat het me brengen?" Om het even op te sommen:

 • Je bent meetbaar beter vindbaar in zoekmachines (scoren op zoektermen).
 • Je krijgt meer klanten in minder tijd via je online activiteiten.
 • Je hebt een duidelijke online propositie die de juiste doelgroep aanspreekt.
 • Je hebt door dit programma een voorsprong genomen op collega-ondernemers (je concurrenten).
 • Je marketing is geautomatiseerd.
 • Je hebt een mindset ontwikkeld waarin je online marketing je eigen hebt gemaakt.

Trainer GerbenHet programma is een praktisch opgezet programma met methodes die 'gewoon' werken. Ik heb ze al jaren toegepast, onder andere voor mijn eigen bedrijf. Al 20 jaar ben ik online ondernemer en heb daarin ruim 300 andere ondernemers mogen helpen met deze praktische kennis. Mijn hart ligt niet alleen bij het bouwen van bruikbare, mooie websites, maar vooral in het helpen van ondernemers omdat ik al een stapje verder ben. Met mijn ruime ervaring als trainer/docent help ik je op een plezierige manier door de materie heen te komen. Het programma volg je samen met 2-3 andere ondernemers, zodat we elkaar ook kunnen helpen en inspireren. Deze wisselwerking van kennis en elkaar helpen is zeer waardevol.

Welke 10 thema's komen voorbij in het programma?

Het programma is een persoonlijk en praktisch programma, waarin we samen werken aan je website, online vindbaarheid en zichtbaarheid. Het is gedeeltelijk online en gedeeltelijk fysiek (binnen de geldende maatregelen). Sommige sessies komen we samen met 2-3 andere ondernemers, zodat we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen helpen.

Herken je bovenstaande? Weet je stiekem ook dat er meer te halen valt uit je online vindbaarheid? Wil je een stroomversnelling aanbrengen in je onderneming?

Het programma is voor jou, wanneer je:

 • Meer klanten wilt krijgen en je inkomen wilt laten groeien
 • Bereid bent te investeren in je onderneming
 • Bereid bent tijd en energie in het programma te steken

Maar misschien heb je nog vragen over het programma? Neem dan contact met mij op. Of doe mee met een van mijn gratis Zoom Spreekuren.

turbid