Mobielvriendelijke websites

Je bestaande website geschikt maken voor mobiel?

Je website geschikt maken voor mobiele telefoon? Mobielvriendelijke websites dragen bij aan het gebruiksgemak én de vindbaarheid van je website.

Is mijn website mobielvriendelijk?

Wil je testen of je een mobiele website hebt? Google heeft een tooltje om te testen of je website mobielvriendelijk is.

Waarom een mobiele website?

We geven drie belangrijke redenen waarom een website geschikt voor mobiel zou moeten zijn.

  1. Sinds oktober 2014 zijn er meer Google-zoekopdrachten via mobiel dan via de PC.
  2. Google waardeert mobielvriendelijke websites hoger in de zoekresultaten.
  3. Mobiele bezoekers haken af wanneer een website slecht leesbaar en bruikbaar is op smartphone. Trage websites, kleine lettertypes en moeten inzoomen en/of horizontaal scrollen om te kunnen lezen doen bezoekers afhaken.

Webdesign voor mobiel

Bij webdesign voor mobiel past het uiterlijk van de website zich aan aan de breedte van het beeldscherm. Of de website nou bekeken wordt op smartphone, tablet, laptop of PC: hij is altijd goed te bekijken en te gebruiken. Responsive design heet dat. Aan de inhoud van de pagina's verandert verder niets, deze blijft hetzelfde.

Website geschikt maken voor mobiel

Het is mogelijk een bestaande website geschikt te maken voor mobiel. Dat kan door de code te bewerken. Maar vaak bevat een bestaande website veel verschillende soorten content en functionaliteiten. De layout is dan te complex om om te bouwen naar responsive design. Het is dan raadzaam om een frisse start te maken met de website. De layout en content van de website kan dan opnieuw ingedeeld worden en functionaliteiten kunnen verplaatst worden.

Alle door ons ontworpen websites zijn geschikt voor mobiel. We zorgen dat de websites er goed uitzien, snel laden en een duidelijke navigatie hebben.

Bekijk ons portfolio voor voorbeelden van websites die geschikt zijn voor mobiel, smartphone en tablet.

Contact?

We zijn tijdens kantoortijden bereikbaar op:

085-2735300 0852735300

Of:
Stuur ons een bericht

turbid